Om Isværk

Isværk er startet af Nikolaj Hygebjerg og drives fra økosamfundet Friland, hvor Nikolaj og hans kone Laila bor og bygger halmhus.

Isværk startede som et fritidsprojekt. Efter Laila og Nikolaj begyndte at bygge deres storslåede halmhus på Friland var der ofte nysgerrige besøgende og turister på grunden. Og da familiens teenager manglede et sommerjob, fandt de i fællesskab på at sælge ispinde i en fryser ved byggeriet. Det gik forrygende og sønnen Viktor solgt 400 is den sommer. Året efter blev det 600 og i 2022 omsatte de 1500 is.

20 års iværksætteri har lært Nikolaj at er man faldet over en succes, skal man smede imens jernet er varmt. Derfor valgte Nikolaj efter sommeren 2022 at starte et ApS og bygge et iskøkken og en lille iscafé på Friland.

I dag produceres isene i det lille iskøkken i en tidligere frysecontainer på parrets erhvervsgrund som også huser et kommende keramikværksted. Men det ene tog det andet og køkkenet blev til en tag-selv café med egen tagterasse og cafémøbler og ikke mindst salg af Søbogaard saft og lækker kaffe fra Mols Kafferisteri.

2023 har været et testår hvor Isværk har testet forskellige måder at sælge is på. Derfor har vi med succes solgt is i købmanden Kooperativet i Feldballe og ikke mindst en tag-selv boks på Ildervej 2 

I 2024 udvider vi med flere bokse i Ebeltoftområdet og afsøger også andre salgskanaler. Har du en idé må du gerne skrive 🙂

 

Vil du høre mere?

Friland 36 8410 Rønde
is@isvaerk.dk
41411505

ISVÆRK

Følg os på sociale medier